Görev Tanımı

Lisansüstü müfredat revizyonları, yeni ders tekliflerinin değerlendirilmesi/incelenmesi, lisansüstü ders intibaklarının yapılması, lisansüstü sınav komisyonlarını belirlemek (giriş sınavı, tez izleme komitesi, tez savunması), lisansüstü ders programını belirlemek, lisansüstü sınav programlarını belirlemek, Seminer programını hazırlamak ve duyurmak yıllık faaliyetlerin, teknik/gezi ve sosyal faaliyetlerinin planlanması/yapılması, öğrencilerin Lisansüstü Eğitim, ALES ve Yabancı Dil konusunda bilgilendirilmesi, mezun olan öğrencilerimizin lisansüstü eğitime başlama durumlarını tespit/takip etmek (Mezuniyet Komisyonu ile ortak), bilimsel araştırmalarla ilgili konuları görüşmek, bilimsel araştırmaları yönlendirmek, koordine ve teşvik etmek, değişik anabilim dallarına ait disiplinler arası çalışmaları koordine etmek, her yıl bölüme ait bilimsel yayın verilerini 31 Aralık tarihine kadar çıkarmak, yurtiçi ve yurtdışı bilimsel projeleri koordine etmek, bilimsel yayın ve projelerle ilgili kriterleri belirleyerek her yıl bölüm öğretim elemanlarını değerlendirmek.

Makine Mühendisliği Bölümü Koordinatörü

Prof. Dr. Ahmet KABUL