Yeşil Teknoloji Ve İnovasyon Topluluğundan

16 Kasım 2022 Çarşamba 13:37 tarihinde eklendi | 166 defa okundu

14 Kasım 2022 tarihinde Yeşil Teknoloji Ve İnovasyon Topluluğu olarak Doç. Dr. İsmail Serkan ÜNCÜ eşliğinde Antalya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan CW Enerji, PSL Elektronik Fiberli ve Antalya Serbest Bölgede bulunan Bhill Wiedemann firmalarına teknik gezi düzenlendi.

Öğrenciler ilk olarak CW Enerji Üretim Direktörü ve Üretim Müdürü tarafından gerçekleştirilen teknik sunum ile fotovoltaik güneş sistemleri hakkında detaylı bilgi edindi. Ardından Ar-Ge ve Ür-Ge mühendisleri fotovoltaik panelin üretim süreci, hangi malzemelerin kullanıldığı hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Daha sonra gerçekleştirilen fabrika turuyla öğrencilerimiz, üretim sürecini baştan sona yakından görme şansı yakaladılar. Fabrikaya hammadde gelişinden sevkiyat için panellerin paketlenmesine kadar geçen sürecin her adımı ile ilgili bilgilendirildiler.

Daha sonrasında PSl Elektronik Fiberli firmasında Pazarlama müdürü tarafından firma tanıtımı ve tecrübe paylaşımı yapıldı. Üretim alanları ardından Ar-Ge birimlerinde teknik ekiplerden bilgiler edinildi. Ayrıca güneş ışığı olmadan domates üretim alanı incelendi ve bilgi alındı.

Son olarak Antalya serbest bölgede bulunan Bhil Wiedemann firmasında Konferans eşliğinde firma tanıtımı yapıldı. Üretimin başlangıcından sonuna tüm aşamalar teknik ekipler tarafından anlatılarak tecrübe aktarımı yapıldı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

YeS_TR Eğitimi