Yayın Tarihi: 21.08.2023 18:54

MATLAB Programı Lisansı Hakkında

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin talebi doğrultusunda Rektörlüğümüz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından alınan MATLAB 2020 sürümünde  aşağıdaki uygulamalar bulunmaktadır.

MATLAB araç kutusu ismi

Kullanılabileceği Alanlar

Simulink

Sürekli zamanlı ve ayrık zamanlı sistemler veya her ikisini de içeren hibrit sistemlerde kullanılmaktadır.

Simulink Coder

Simulink Coder (eski adıyla Real-Time Workshop), Simulink modellerinden, Stateflow çizelgelerinden ve MATLAB® işlevlerinden C ve C ++ kodu üretir ve çalıştırmak için kullanılan araç kutusudur.

Aerospace

Aerospace araç kutusu, havacılık araçlarının hareketini, görevini ve ortamını analiz etmek için standartlara dayalı araçlar ve işlevler için kullanılmaktadır.

Control Systems

Control System araç kutusu, lineer kontrol sistemlerini sistematik olarak analiz etmek, tasarlamak ve ayarlamak için algoritmalar ve uygulamalar için kullanılmaktadır.

DSP Systems

DSP System araç kutusu, MATLAB ve Simulink'de sinyal işleme sistemlerini tasarlamak, simüle etmek ve analiz etmek için algoritmalar, uygulamalar için kullanılmaktadır.  

Deep Learning

Deep Learning araç kutusu, algoritmalar, önceden eğitilmiş modeller ve uygulamalarla derin sinir ağlarını tasarlamak ve uygulamak için kullanılmaktadır.

Deep Learning HDL Toolbox

Derin Öğrenme HDL araç kutusu, FPGA'larda ve SoC'lerde derin öğrenme ağlarının prototipini oluşturmak ve uygulamak için kullanılmaktadır.

Embeded Coder ve Matlab Coder

MATLAB Coder araç kutusu, masaüstü sistemlerden gömülü donanımlara kadar çeşitli donanım platformları için MATLAB kodundan C ve C ++ kodu üretmek için kullanılmaktadır.

Fuzzy Logic

Fuzzy Logic araç kutusu, MATLAB işlevleri, uygulamaları ve bulanık mantığa dayalı sistemleri analiz etmek, tasarlamak ve simüle etmek için kullanılmaktadır.

Global Optimization

Global Optimization araç kutusu, birden fazla maksimum veya minimum içeren sorunlara global çözümler arayan işlevler için kullanılmaktadır.

Image Processing

Image Processing araç kutusu, görüntü işleme, analiz, görselleştirme ve algoritma geliştirme için kullanılmaktadır.

Model Predictive Control

Model Predictive Control araç kutusu, doğrusal ve doğrusal olmayan modeli, tahmin kontrolü kullanarak denetleyicileri tasarlamak ve simüle etmek için kullanılmaktadır.

Optimization

Optimization araç kutusu, kısıtlamaları karşılarken hedefleri en aza indiren veya maksimize eden parametreleri bulmak için kullanılan araç kutusudur.

Phased Array System

Phased Array System araç kutusu, kablosuz iletişim, radar, sonar, akustik ve tıbbi görüntüleme uygulamalarında sensör dizisi ve hüzmeleme sistemlerini tasarlamak ve simüle etmek için kullanılmaktadır.

Predictive Maintenance

Predictive Maintenance araç kutusu, verileri etiketlemenizi, durum göstergelerini tasarlamanızı ve bir makinenin kalan kullanım ömrünü tahmin etmek için kullanılmaktadır.

Robotics System

Robotics System, manipülatörleri, mobil robotları ve insansı robotları tasarlamak, simüle etmek ve test etmek için araçlar ve algoritmalar sağlayan bir araç kutusudur.

Robust Control

Robust Control araç kutusu, tesis belirsizliği durumunda performans ve sağlamlık için kontrol sistemlerini analiz etmek ve ayarlamak için kullanılmaktadır.

Signal Processing

Signal Processing araç kutusu, tek tip ve tek tip olmayan örneklenmiş sinyallerden özellikleri analiz etmek, önişleme tabi tutmak ve çıkarmak gibi işlevler için kullanılmaktadır.

Simscape

Simscape, Simulink ortamında hızlı bir şekilde fiziksel sistem modelleri oluşturmanızı sağlayan araç kutusudur.

Statistics and Machine Learning

Statistics and Machine Learning araç kutusu verileri tanımlamak, analiz etmek ve modellemek için işlevler ve uygulamalar için kullanılmaktadır.

System Identification

System Identification araç kutusu, MATLAB fonksiyonları, Simulink blokları ve ölçülen girdi-çıktı verilerinden dinamik sistemlerin matematiksel modellerini oluşturmak için kullanılmaktadır.