Yayın Tarihi: 21.08.2023 18:54

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Üniversiteli Mimar ve Mühendisler Grubu Isparta Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği “Girişimcilik ve KOSGEB” kariyer planlama etkinliğinde, 2010 yılından beri KOSGEB Isparta İl Müdürlüğünü yapan Yurdun Yıldırım'ı, Ispartalı girişimcilerden Elit Biolife Firması kurucusu Sevgi Küçüksavlı’yı, Toros Endüstriyel AR-GE kurucusu Muhammed Cihad Berber’i, Büsra Makina Elektrik Inşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kurucusu Hidayet Çetin’i öğrencilerle bir araya getirildi.

ISUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat SELBAŞ, Girişimcilik ve KOSGEB etkinliği açılış konuşmasında; 2009yılında kurulan Teknoloji Fakültemizin mühendislik eğitimine yeni bir boyut ve dinamizm katmaya başladığından bahsetti. Öğrencilerin mezun olmadan veya mezun olduktan sonra yapacakları işleri öncesinde KOSGEB ile işbirliği halinde girişimcilik eğitimleri  alabileceğinden bahsetti. Ayrıca girişimciler için KOSGEB’in bazı destek programlarından bahsetti.

Kariyer Planlama etkinliği KOSGEB hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 1990 yılında kurulan KOSGEB’in birçok alanda faaliyet gösteren firmalara destek sağladığını söyledi. Girişimciliğin önemi, girişimcilik adımları ve KOSGEB tarafından girişimcilere sağlanan destekler konularında katılımcılara bilgiler verdi. Söz alan öğrencilerin sorularını cevapladı.

Ispartalı girişimcilerimizden Sevgi Küçüksavlı, hayvansal atık olan tezekten biyogaz üretme üzerine kurduğu firmanın Isparta içerisinde 100 projeden birinci olduğunu ve Ankara’da sunulan 16 Ekim 2018’de Sayın Emine ERDOĞAN’ın da katılmış olduğu bir program dahilinde Türkiye birincisi olduğunu açıkladı. Küçüksavlı, "Doğalgazı olmayan bir besihanede artık doğal gazımız var. Biz normal biyogazı dönüştürerek kombi sistemi yaptık. Mutfakta, ısınmada kullanıyoruz" dedi.

Muhammed Cihad Berber, kurucusu olduğu Toros Endüstriyel Ar-Ge firmasını Tıbbi ve Aromatik bitkiler çatısı altında başlayan bir üretim serüveni olarak tanımladı. Daha sonra, Şirketin günümüzde bulunduğu coğrafyanın zenginliklerini katma değerli ürünlere , fikirlere dönüştürerek dünya pazarında yer edinmeye devam ettiğinden bahsetti.

Hidayet Çetin, kurucusu olduğu Büsra Makine Elektrik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında bilgi verdi. Isparta ili bölgesinde elektrik motorlarının jeneratörlerin ve motor jeneratör setlerinin yerli ve milli üretiminden bahsetti.

Konuşmaların ardından Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat SELBAŞ ve etkinliği düzenleyen Dr. Öğr. Üyesi Koray ÖZSOY tarafından davetli konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediye takdim edilmesiyle etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.