19 Ekim 2019 Cumartesi

"DAVRAZ" TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen Elektrikli Araç Yarışlarına Katıldı

20 Eylül 2019 Cuma 15:39 tarihinde eklendi | 202 defa okundu

Üniversitemizin ilk defa katıldı ve TÜBİTAK EC temiz elektromobil araç yarışmasında finallerde yarıştı.

Üniversitemiz Uzay, Havacılık, Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul’da 15.si düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışmasına “DAVRAZ” isimli elektrikli araçla katılarak aynı zamanda Davraz temasıyla Isparta’nın tanıtımına katkıda bulundu.

100’ün üzerinde birçok ekibin olduğu yarışmada Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan Otomobil Kulübü’nün gayretleriyle ortaya çıkan “DAVRAZ”, TÜBİTAK tarafından yapılan 2 aşamalı test sonucunda finallerde yarışarak büyük bir başarı elde etti.

Ekip Lideri Doktorant Muhammed Raşit SANCAR, “DAVRAZ” ekibi akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kubilay TAŞDELEN’e, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat SELBAŞ’a ve Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim DİLER’e maddi ve manevi desteklerinden dolayı ekip olarak şükranlarını sunduklarını belirtti.