Devam zorunluluğu olan dersler için ders çakışması yaşayan öğrencilerimiz Bölüm başkanlığına ders çakışması dilekçesi ile başvuru yaparak şube ve/veya öğrenim değiştirebilirler.

NOT: Ders çakışması durumunda öncelik şube değişikliğidir. Şube değişikliği ile çakışma durumu ortadan kaldırılamıyor ise öğrenim değişikliğine gidilir.

!! Devam zorunluluğu olmayan dersler için ders çakışması dilekçesi verilemez. !!

Ders çakışması dilekçesi verecek olan öğrenciler, dilekçeyi eksiksiz bir şekilde doldurarak ekine öğrenci bilgi sistemlerinden aldıkları kendilerine ait ders programını eklemeleri ve ekteki ders programında çakışmayı ifade edebilmek için fosforlu kalemle ilgili derslerin isimlerini ve saatlerini işaretle belirtmeleri gerekmektedir.

Ders çakışması dilekçesi için tıklayınız.