Yayın Tarihi: 26.09.2023 11:39

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında işletmeye gitmeyen okulda derse devam eden öğrencilerimiz güz döneminde BLG-403 Bitirme Tezi I dersini, bahar döneminde ise BLG-402 Bitirme Tezi II dersini seçeceklerdir. Benzer şekilde TKF-412 İşletmede Mesleki Eğitim dersini güz döneminde alan öğrencilerimiz güz döneminde BLG-402 Bitirme Tezi II dersini, bahar döneminde ise BLG-403 Bitirme Tezi I dersini seçeceklerdir.

Bitirme Tezi dersinin uygulanmasında;  Bitirme Tezi Ders Takvimi, İş uygulama akış şeması ve uygulama esaslarına mutlak suretle uyulması gerekmektedir. Bu konulardaki sorumluluk  tamamen öğrenciye aittir.

Aşağıdaki bağlantılardan  ve doküman arşivinden “İş uygulama akış şeması” ve “uygulama esasları” ‘na ulaşabilirsiniz. Bitirme Tezi Derslerinin takvimi de aşağıdaki gibidir.

Bitirme Tezi Uygulama Esasları

Bitirme Tezi İş Akış Şeması

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bitirme Tezi Dersi Takvimi

(Güz Yarıyılı)

Yapılacak İşlemler

Danışmanın Belirlenmesi

İlgili yarıyılın ilk haftası içerisinde belirlenir.

Tez Konusunun Belirlenmesi

İlgili yarıyılın ikinci haftası sonuna kadar belirlenir.

Vize Raporu

“Vize Raporu” dokümanını düzenleyerek danışman öğretim üyelerine teslim edeceklerdir.

Vize haftasının son gününe kadar teslim edilmelidir.

Tez Savunması/Final Raporu

“Bitirme Tezi I” veya “Bitirme Tezi II” derslerinden birini ilk kez alan öğrenciler, dönem sonunda “Final Raporu” dosyasını düzenleyerek danışman öğretim üyelerine teslim edeceklerdir. “Bitirme Tezi I” ve “Bitirme Tezi II” derslerinin her ikisini de başarılı olarak tamamlayan öğrenciler final haftasında komisyon tarafından duyurulacak tarih ve saatte tez savunma sınavına gireceklerdir. Öğrenciler, çalışmalarını “Tez Yazım Şablonu”, “Tez Yazım Kılavuzu”, “Tez Sunumu” ve “Tez Poster Şablonu” na uygun olarak hazırlayıp, danışmanına kontrol ettirmelidir.

Final haftalarının son haftasına kadar “Tez Sunumu”, “Tez Posteri” ve “Final Raporu” teslim edilecektir. Tez savunması tarihi final haftası içerisinde komisyon tarafından belirlenecektir.

Bütünleme

“Bitirme Tezi I” veya “Bitirme Tezi II” derslerinden başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. “Tez Savunması/Final Raporu“ işlemleri tekrarlanır. Benzer şekilde, “Bitirme Tezi I” ve “Bitirme Tezi II” derslerinin her ikisini de alıp, bu derslerden birinden (FF) ile kalan öğrenciler bütünleme sınavı için final sınavında olduğu gibi tez ve poster sunumu şeklinde savunma sınavına katılacaklardır.

Bütünleme sınav haftası içerisinde komisyon tarafından belirlenecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bitirme Tezi Dersi Takvimi

(Bahar Yarıyılı)

Yapılacak İşlemler

Danışmanın Belirlenmesi

Uygun görülen öğretim elemanı ile iletişime geçilerek danışman belirlenir. “Danışman Öneri Formu” doldurularak komisyona iletilir. Bitirme Tezi I dersinden başarısız olan veya danışman değiştiren öğrenciler de “Danışman Öneri Formu” doldurarak komisyona iletir.

İlgili yarıyılın ilk haftası içerisinde belirlenir.

Tez Konusunun Belirlenmesi

Danışmanın onayı alınarak tez konusu belirlenir. “Tez Öneri Formu” doldurularak komisyona iletilir. Bitirme Tezi I dersinden başarısız olan veya tez konusu değiştiren öğrenciler de “Tez Öneri Formu” doldurarak komisyona iletir.

İlgili yarıyılın ikinci haftası sonuna kadar belirlenir.

Vize Raporu

Vize haftasının son gününe kadar teslim edilmelidir.

Tez Savunması/Final Raporu

Bütünleme

Bütünleme sınav haftası içerisinde komisyon tarafından belirlenecektir.