Yayın Tarihi: 21.08.2023 18:55

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Öğrencileri, “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı” tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”  Bölge Yarışmasında geçen yıl olduğu gibi bu yılda önemli başarılar elde etti.

TÜBİTAK-BİDEB’in “Akıllı Şehirler ve Ulaşım”, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” ,“Eğitim", “Enerji ve Çevre”, “Gıda ve Tarım”, “Makine İmalatı ve Otomotiv”, “Sağlık”, “Savunma, Uzay ve Havacılık”, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorilerinde düzenlediği yarışma, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi.

Bölümümüzden 2 projenin yer aldığı Bölge Yarışmasında, Danışmanlıklarını Prof. Dr. Okan BİNGÖL’ ün yaptığı “Gıda ve Tarım” kategorisinde Ahmet UÇAR ve Hande ENHOŞ birincilik ödülünü ve “Makine İmalatı ve Otomotiv” kategorisinde ise Serhat Savaş TURHAN, Selim BERİŞ ve Mert ÇEKER ikincilik ödülünü almışlardır. Birincilik ödülü alan proje, 17-22 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’ da düzenlenecek olan final yarışmasına katılacaktır.

Yarışmada başarı elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.