Yayın Tarihi: 21.08.2023 18:55

TÜBİTAK-BİDEB’ in “Akıllı Şehirler ve Ulaşım”, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” ,“Eğitim", “Enerji ve Çevre”, “Gıda ve Tarım”, “Makine İmalatı ve Otomotiv”, “Sağlık”, “Savunma, Uzay ve Havacılık”, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorilerinde düzenlediği yarışma, 25-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında Covid-19 salgını sebebiyle Zoom programı kullanılarak gerçekleştirildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Öğrencileri, “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı” tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”  bölge yarışmasında geçen yıl olduğu gibi bu yılda önemli başarılar elde etti.

Başarılı olan öğrencilerimizi ve projelere danışmanlık yapan Prof. Dr. Okan BİNGÖL hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bölge yarışmasında birincilik ödülü alan proje ekipleri 9-10 Eylül 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan Final yarışmasına katılacaklardır. Final yarışmasında ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecektir.

Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesinde başarılı olan öğrencilerimiz ve projeleri;

 

Sıra No

Proje Ekibi

Proje Adı

Yarışma Kategorisi

Derece

1

Davut Muharrem KILIÇ

Suyun Elektrolizi ile Dalış Çantası Tasarımı

Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik

Birincilik

2

Mustafa Abdullah KUŞ,

Melek BAYGIN,

Atakan GÜRMAN,

Tam Otonom İnsansız Hava Aracı ile Arazi Bilgi Sistemi

Gıda ve Tarım

Birincilik

3

Buğra ER

Fırçalı DC Motorun Parametre Değişikliklerinin Akım ve Hız Üzerinde Etkisi

Makine İmalatı ve Otomotiv

Üçüncülük

4

Selim AKKUŞ,

Mensure SARIBAŞ

Raylı Ulaşım Sistemlerinde Akıllı ve Güvenli Ulaşım

Akıllı Şehirler ve Ulaşım

Üçüncülük