TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) 2019 yılı 2. Çağrı kapsamında Bölümümüz öğrencileri Halil ÖZDOĞAN ve Osman ŞAHİN “ZEN Uyku” iş fikri ile 200.000 TL Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanmışlardır.

ISUBU Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan BİNGÖL, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Hekimi Prof. Dr. Önder ÖZTÜRK ve ISUBU Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Erhan ŞAHİN’ in akademik danışmanlığında yürütülecek olan projede, uyku hijyen kalitesinden memnun olmayan bireylerin, uykuya geçiş sürelerinin hiçbir yan etki olmadan kısaltması amaçlanmıştır.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimiz, Ekim ayında şirketlerini kurup TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacaklardır. Bu kapsamda desteği almaya hak kazanan öğrencilerimize Göller Bölgesi Teknokent Kuluçka Merkezinde ücretsiz yer tahsisi yapılacaktır.

Başarılı olan öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.