Lisans

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Lisans Eğitimi 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında  Süleyman Demirel Üniversitesi' nde başlamıştır.18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adıyla devam etmektedir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı, yeterli fen ve matematik dersleri ile birlikte daha çok uygulama becerisi yüksek, proje tabanlı, sektörle ilişkili, uzun endüstri stajları ve mühendis/akademisyen gözetiminde tamamlanan bir dönemlik sanayi işyeri eğitimi modeli uygulayan bir lisans programıdır. Bölüm müfredatında 7 yarıyıl bölümümüzde ve 1 yarıyıl iş yerinde eğitim verilmektedir. Uzmanlaşmayı sağlamak amacıyla, 5. yarıyıldan itibaren seçmeli teknik dersler yer almaktadır. Mühendis adayı öğrencilere son sınıfta bir dönem boyunca sanayide, mühendis ve akademisyen denetiminde İşyeri Eğitimi verilir. Ayrıca, bölümümüz öğrencileri 30 gün Temel Elektrik-Elektronik alanında, 15 gün Otomasyon alanında ve 15 gün Enerji Uygulamaları alanında yaz stajı yapmaktadır.

Lisansüstü 

Bölümümüz, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılından itibaren, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Programına  öğrenci almaya başlamıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılından itibaren Yüksek Lisans Programımız, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında devam etmektedir. 12.06.2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nda alınan kararla Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programının açılması uygun görülerek de 2019-2020 Güz yarıyılından itibaren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora Programında derslere başlanmıştır.

Akademik Kadro  

Bölüm kadrosunda 4 Profesör, 1 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi ve 6 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Laboratuvarlar

Bölümümüzde, Analog ve Sayısal Elektronik, Mikrobilgisayar Sayısal İşaret İşleme, Elektrik Makineleri, Güç Elektroniği, Otomasyon Sistemleri ve Bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır.