Yayın Tarihi: 19.09.2024 15:47

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan "Üniversite-Sektör İşbirliği" protokolü kapsamında, sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla firmalar üniversitelerde MTH (Milli Teknoloji Hamlesi) kodlu kredili dersler vermektedir. Bu kapsamda bölümümüzde de FİGES AŞ tarafından çevrimiçi "VHDL ile Dijital Sistem Tasarımı (Digital System Design with VHDL)" dersi verilecektir. Ders öğretim dili Türkçe olup, 4. sınıf öğrencileri tarafından seçilebilecektir. Özellikle Ar-Ge ve savunma sanayisi sektörlerinde çalışmak isteyen, gömülü sistem, sayısal tasarım, programlama alanlarına ilgi duyan öğrencilerimizin bu dersi seçmeleri faydalı olacaktır. MTH dersi, ders seçme havuzuna eklenmiştir. Almanız gereken seçmeli dersleri aldıktan sonra bu dersi seçebilirsiniz.