Yayın Tarihi: 20.05.2025 23:12

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüz ev sahipliğinde, “Lityum Temelli Enerji Depolama Teknolojilerinin Bugünü ve Yarını” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.  Etkinliğe, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Okan BİNGÖL ile birlikte bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Solion Battery Kurucu Ortağı Barış AÇIKGÖZ, lityum bazlı enerji depolama sistemlerinin günümüzdeki uygulamaları ile gelecekteki gelişim potansiyelini değerlendirdi. Özellikle elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji sistemleri bağlamında enerji depolamanın önemi vurgulanırken, batarya yönetim sistemleri hakkında da ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.

Etkinlik, sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile devam etti. Katkılarından dolayı Barış Açıkgöz'e teşekkür belgesi takdim edildi.