Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:51

Müdek akreditasyon kapsamında Lisans ders programında değişiklikler yapılmıştır. Ancak bu değişiklikler ders seçimlerinde bazı sorunlara neden olabilmektedir. Mezuniyette sorun yaşanmaması için ders seçimi ile ilgili aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:

- Her döneme ait alınan derslerin AKTS toplamı 30 veya daha fazla olmalıdır. Dönem derslerinin AKTS toplamı öğrenciler tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Örneğin transkriptte gösterilen 2. sınıf Güz döneminde alınan derslerin 30 veya daha fazla AKTS olması gerekir.

- 2. sınıf Güz döneminde derslerin AKTS’leri düşürülmüştür. 3 ve üst sınıflardan bu dönemdeki zorunlu dersleri alıp 1 veya daha fazla seçmeli dersi almayanların aşağıdaki duruma dikkat etmeleri gerekmektedir: 

Bu öğrencilerimizin yeni kodlu seçmeli dersleri aldıklarında toplam AKTS 30’dan az olmaktadır. Bu durumda olan öğrencilerimiz Mühendislikte Veri Toplama ve Analiz ve/veya İleri Düzey Programlama derslerini aldıklarında mezuniyet esnasında bu dersler aynı isimli eski kodlu dersler ile değiştirilecektir. Bu şekilde eksik AKTS tamamlanacaktır. Ancak Devre Tasarım ve Simülasyonu dersi ilk defa bu dönem açıldığından ve bu dersin muadili bulunmadığından mezuniyette değiştirilmesi mümkün değildir. Bundan dolayı yukarıda ifade edilen durumda olan öğrencilerin Devre Tasarım ve Simülasyonu yerine diğer seçmeli dersleri seçmesi gerekmektedir. 

- 2. sınıf Bahar dönemi seçmeli dersleri arasında olan Haberleşme Sistemleri Temelleri dersi 3. sınıf Güz dönemine alınmıştır. 2. sınıf Bahar döneminde bu dersi alıp FF veya FD ile kalan öğrenciler için Bahar döneminde bu ders sadece sınav yapılacak şekilde tekrar açılacaktır. FF veya FD ile kalan öğrenciler bu dersi 3. sınıf Güz döneminde alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler ders seçimleri sonrası tespit edilip, bu ders öğrencilerin seçimlerinden kaldırılacaktır.

- EEM-259 Girişimcilik ve EEM-261 İş Sağlığı ve Güvenliği dersleri kaldırılmıştır. Daha önce bu dersi alıp NA ile kalanlar bu dersleri alamazlar. Bu ders yerine diğer seçmeli dersleri almaları gerekmektedir. Bu durumdaki öğrenciler ders seçimleri sonrası tespit edilip, bu dersler öğrencilerin seçimlerinden kaldırılacaktır.

- EEM-353 Sayısal Haberleşme dersi 3. sınıf Güz döneminden 3. sınıf Bahar dönemine alınmıştır. Dersi NA ile kalanların bu ders yerine başka ders alması gerekmektedir. Bu durumdaki öğrenciler ders seçimleri sonrası tespit edilip, bu ders öğrencilerin seçimlerinden kaldırılacaktır. Bu dersten FF veya FD ile kalanlar dersin sınavına girebilecektir.

- EEM-371 Haberleşme Sistemleri Temelleri dersini seçen öğrenci sayısı az olduğundan bu ders açılmayacaktır. Bu dersi alanların başka ders (bu ders zorunlu veya seçmeli olabilir) seçmesi gerekmektedir.

- Kredi problemi yaşayanlardan daha önce Elektromanyetik Dalgalar dersini almamış olanlar eski kodlu (EEM-369) Elektromanyetik Dalgalar dersini öğrenci işlerinden seçtirebilir.

- 4. sınıfta açılan MTH-503 Digital System Design with VHDL dersinin AKTS’si 3’tür. Bu dersi seçenlerin 4. sınıf Güz dönemi toplam AKTS’sinin 30 veya daha fazla olduğunu kontrol etmesi, eğer 30’dan az ise 1 ders daha seçmeleri gerekmektedir.