Yayın Tarihi: 18.05.2024 11:10

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Mühendis Düşünce Topluluğu iş birliği ile BLG-212 Algılama ve Veri Toplama dersi kapsamında düzenlenen Robotik Kodlama Proje Yarışması 17 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.


Yarışma, derste teorik ve laboratuvar olarak anlatılan tek kart sistemlerin programlanması ve donanım tasarımı konularında elde edilen bilginin öğrencilerimizin gerçek hayat problemlerini çözecek tasarımlar yapmalarını teşvik etmeyi amaçlamıştır.

 

Altı kategoride çağrıya çıkılan yarışmada yarışmacılar önce jüri ve katılımcılar önünde projelerini çalıştırarak sözlü sunum yapmışlardır.

Öğretim elemanları, sektör temsilcisi ve öğrenci temsilcisinden oluşan jüri soru cevaplarla projeleri inceledi. Değerlendirme sonunda Mini Sumo ve Serbest Tasarım kategorilerinde birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon derecelerine layık görülen projelere madalya, katılım belgeleri ve hediyeleri verildi. Yarışmacılarımıza, katılımcılarımıza, jüri üyelerimize ve organizasyonu yapan Mühendis Düşünce Topluluğu yönetimine teşekkür ediyoruz.