Yayın Tarihi: 21.08.2023 18:55

Her yıl farklı bir üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve/veya ilgili öğrenci kulübü tarafından organize edilen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK), Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri arasındaki etkileşimi ve iletişimi arttırarak onların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, ülkenin bilişim alanındaki yönelimlerini belirlemek ve bu alandaki gelişimine destek vermek amacıyla düzenlenen öğrenci kongresidir.

Bu kapsamda Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi bu yıl Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Mayıs 2023 tarihinde, Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi, İbni Sina Oditoryumunda 19. kez düzenlendi. https://www.bilmok.org/

Kongreye Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü adına öğrencimiz Edanur Çalışkan katıldı. Çalışkan, katıldığı etkinlik ve toplantılarda üniversitemizin de kongrenin ev sahipliği yapması gerektiğini belirtirken 19.BİLMÖK’ ün çok verimli geçtiğini ve yeni sektörel networklar edindiğini belirtti. Kongrede bir çok üniversiteden katılım sağlayan öğrenci, akademisyen ve sektör temsilcileri bir çok sunum, tanıtım ve toplantılar ile paylaşımlarda bulundular. Ayrıca, 2024 BİLMÖK’ün İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde yapılmasına karar verildi.