Yayın Tarihi: 03.06.2024 16:40

Değerli öğrencilerimiz,

BLG-402 Bitirme Tezi II dersine kayıtlı olan ve 12 Haziran 2023 Çarşamba günü final sınavına katılacak öğrencilerin kendileri ile ilgili aşağıdaki süreçleri kontrol etmeleri önem arz etmektedir.

    Öğrenciler Bitirme Tezi projelerinin güz dönemi başında doldurdukları tez öneri formundaki amaçlara, hedeflere, çıktılara vs. tam ulaşıp ulaşmadıklarını danışmanları ile yüz yüze değerlendirmelidirler.

    Bitirme Tezi finali daha önceden duyurulduğu gibi Bitirme Tezi Sergisi olarak ITSO salonunda önceden organizasyonu yapılacak stantlarda jüriler önünde sergilenerek, sunularak, uygulama deneyimlenerek gerçekleştirilecektir. Ayrıca fakülte binasında bir sunum, değerlendirme yapılmayacaktır.

    Jürilerin ITSO salonundaki değerlendirmesi sonunda “Bitirme Tezi proje notu” oluşacaktır.

    Proje sergisine katılacak tezler için, projeyle ilgili bilgileri içeren bir poster hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanacak poster B3 formatında (50 cm x 70 cm) maliyeti en uygun kağıda renkli basılarak sergi standına asılmalıdır. Poster şablonuna buraya tıklayarak erişilebilir.

    Bitirme Tezi proje notu “geçer” alan öğrenciler tezlerini bütünlemeye kadar danışmanlarına teslim ettikten sonra “tez notu” oluşacak ve nihai final notu oluşacaktır.

    Tezlerini final günü teslim edenlerin tezleri şablon ve kılavuza uygunsa veya danışmanın verdiği düzeltmeler final takvimi sonuna kadar tamamlayıp bir adet danışmanına bir adet öğrenciye ciltlenerek teslim edildikten sonra final notu bütünlemeye kalmadan belirlenecek sisteme girilecektir.

    Tez yazım şablonuna erişmek için buraya, tez yazım kılavuzuna ise buraya tıklayarak erişilebilir.

    Sürecin ayrıntıları için tez iş akış şeması ve bitirme tezi uygulama esasları bağlantılarındaki dokümanları dikkatlice okuyunuz.

    Bitirme Tezi II dersinden başarısız olan öğrenciler, ilk yarıyılda bu derse kayıtlanarak tezlerini tamamlayıp ilk vize, final süreçleri ile dersten geçerler.

 

 

BİTİRME TEZİ KOMİSYONU

Önemle duyurulur.