Yayın Tarihi: 03.06.2024 16:41

Değerli öğrencilerimiz,

Dördüncü sınıftaki Bitirme Tezi dersleri, Bitirme Tezi 1 ve Bitirme Tezi 2 isimlerinde iki döneme yayılan kapsamlı bir proje olarak yürütülmektedir. Sizlerden daha önceki dönemlerdeki proje deneyimlerinizi göz önüne alarak bu derste daha geniş kapsamlı, çeşitli araç ve teknolojiler içeren, donanım ve/veya yazılım içeren, olabildiğince gerçek hayat problemlerine çözümler olabilecek fikirler geliştirmenizi beklemekteyiz.

Güz döneminde kayıt olacağınız Bitirme Tezi 1 dersi resmen bu dönemde başlayacak ve Bitirme Tezi Uygulama Esasları işletilecektir.

Fakültemizde uygulanan İşletmede Mesleki Eğitim dersi nedeniyle sınıfın yarısı güz döneminde doğrudan işletmelerde çalışmaya başlayacaktır. Geçmiş dönemlerde edindiğimiz tecrübeler, özellikle bu öğrencilerimizin Bitirme Tezi proje konusunu öğretim elemanlarımızla yüz yüze konuşarak belirlemeleri için imkân olmadığını göstermektedir. Bu nedenle, fakültemizde Bitirme Tezi proje konuları mümkün olduğu kadar üçüncü sınıf bahar dönemi bütünleme sonuna kadar belirlenmeli ve öğrenciler imkân bulurlarsa yaz döneminde de projelerine başlamalıdırlar.

Bitirme Tezi proje konusu ve danışman öğretim elemanı belirleme süreci hakkında özet bilgiler;

    Bitirme Tezi bireysel veya en çok iki kişilik gruplar halinde yapılabilir.

    Bitirme Tezi proje konusu, önceki dönemlerde yapılan herhangi bir dersin proje veya ödevinin aynısı veya devamı olamaz. (Bir proje, geliştirilmek amacıyla bile olsa iki derste kullanılamaz.)

    Öğrenci bireysel olarak veya bir arkadaşıyla birlikte, proje fikirlerini bir A4 kağıdına taslak olarak yazar ve projelendirilmiş haliyle istediği öğretim elemanlarıyla karşılıklı konuşarak/değerlendirerek yüz yüze görüşerek öneride bulunur.

    Öğrenci ve öğretim elemanı, proje fikri, amaçlar, hedefler, kullanılacak araçlar gibi konularda mutabık kaldığında, öğrenci en kısa sürede Bitirme Tezi Tez Öneri Formunu doldurarak danışmanına teslim eder. Öğretim elemanı bu formu alarak öğrenciyi/öğrencileri ve projeyi kendisine kaydetmiş/kabul etmiş olur.

    Her öğretim elemanın en fazla beş Bitirme Tezi kontenjanı vardır. Öğretim elemanları kontenjan sayılarını takip ederek öğrencileri bilgilendirir. Öğrenciler kontenjanı dolu olmayan öğretim elemanları ile iletişime geçmelidir.

    Öğrencilerimizin bahar final sınavları sonuna kadar bu özetlenen süreçleri tamamlaması, yetiştiremeyenlerin bütünleme sınavları sonuna kadar tamamlamaları beklenmektedir.

    Derse kayıtlı olduğu halde konusunu, danışmanını belirlemeyen öğrencilere Bitirme Tezi Uygulama Esasları hükümleri uygulanır.

 

 

 

BİTİRME TEZİ KOMİSYONU

Önemle duyurulur.