22 Ekim 2018 Pazartesi

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Beton Kano Yarışmasında 3. Oldu

16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:36 tarihinde eklendi | 595 defa okundu

İlk olarak ABD'de üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinin mezun durumundaki öğrencileri arasında başlatılan "Beton Kano" yapımı ve yarışması Türkiye’de ilk defa 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından tertip edildi. Bu yıl 3. sü 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya 12 farklı üniversiteden 14 takım başvuruda bulundu.

Yarışmaya 2. kez katılan Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Cenk ÖCAL öncülüğünde ve ‘İhlas Holding’, ‘Göltaş’, ‘TR Teknik’, ‘Ytong’, ‘PerHAbbe’, ‘Iyaş’ sponsorlugunda ürettiği "Albatros" isimli beton kano ile 3.lüğü kazandı. Öğrencilerimiz aldıkları derece ile birlikte madalya, kupa ve 2000 TL ile ödüllendirildi.

Yarışmada 3.lük derecesi alarak 2000 TL ödül kazanan öğrencilerimiz ve 2.lik ödülünü kazanan Balıkesir Üniversitesi, ödüllerini 13 Mayıs 2014'te Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine bağışladı. Bu duyarlılıklarından ve göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı tüm ekibimizi ve Balıkesir Üniversitesi ekibini Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ailesi olarak tebrik ediyoruz.

Ekip Üyeleri

Dr. Öğr. Üyesi Cenk ÖCAL