20 Ağustos 2018 Pazartesi

Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencilerinden CW Enerji A.Ş.'ye Ziyaret

28 Mayıs 2018 Pazartesi 08:30 tarihinde eklendi | 150 defa okundu

24 Mayıs 2018 tarihinde Fakültemiz Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. İsmail Serkan ÜNCÜ eşliğinde, güneş enerjisi teknolojisi ve üretim süreci hakkında bilgi almak amacıyla Türkiye’nin lider güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketine teknik gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz ilk olarak CW Enerji Üretim Direktörü ve Üretim Müdürü tarafından gerçekleştirilen teknik sunum ile fotovoltaik güneş sistemleri hakkında detaylı bilgi edindi. Ardından Ar-Ge ve Ür-Ge mühendisleri fotovoltaik panelin üretim süreci, hangi malzemelerin kullanıldığı hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Daha sonra gerçekleştirilen fabrika turuyla öğrencilerimiz, üretim sürecini baştan sona yakından görme şansı yakaladılar. Fabrikaya hammadde gelişinden sevkiyat için panellerin paketlenmesine kadar geçen sürecin her adımı ile ilgili bilgilendirildiler.

Öğrencilerimiz, fabrika gezisinin ardından kurulumu CW Enerji tarafından gerçekleştirilen Döşemealtı 1069,2 kWp gücündeki Güneş Enerjisi Santralini gezerek, almış oldukları eğitimi uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı yakaladı.