22 Eylül 2018 Cumartesi

03 Eylül 2018 Pazartesi 16:19 tarihinde eklendi | 686 defa okundu

Teknoloji Fakültesi M.T.O.K. Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Muafiyet Sınavı

Muafiyet sınavına katılacak öğrenciler;

a- 2018 YKS ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bölümlerine M.T.O.K. kontenjanından kaydolan öğrenciler

b- Önceki yıllarda Bilimsel Hazırlık eğitimi almış ama başarılı olamamış öğrenciler

c- Üniversite içi veya dışından yatay geçiş yapan öğrenciler

d- 7143 sayılı kanunun 15. maddesi kapsamında aftan yararlanan öğrenciler

Muafiyet sınavı ile ilgili bilgiler;

25 Eylül 2018 Salı günü saat 14.00 de 1002-1003 nolu salonda MUAFİYET Sınavı yapılacaktır.

Sınav 75 test sorusundan oluşacaktır. Sınav süresi 120 dakikadır.

- Sınav içeriği Matematik, Fizik ve Kimya derslerinin Ortaöğretim müfredatıdır.

- Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, sınavdan 60 puan ve üzeri alan öğrenciler doğrudan 1. sınıf derslerine kayıt hakkı kazanacaktır.

- Herhangi bir nedenle sınava girmeyen ya da sınava girip 60 puandan daha düşük puan alan öğrenciler Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programına devam edecektir.

- Öğrencilerin sınava girecekleri yerleri öğrenmek için http://teknoloji.isparta.edu.tr/ adresini takip etmeleri gerekmektedir.

Ek 1: Örnek Sorular

Ek 2: Bİlimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi