Toplumsal katkı süreçlerimiz 13 Temmuz 2023 tarihinde Isparta Huzurevi Engellilere Bakım Merkezi binasının deprem performans analizi ile başlamıştır.

ISUBÜ Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümümüzden Sosyal Sorumluluk Projesi

Bölümümüz sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimiz Gökçay mevkiinde bulunan Isparta Huzurevi Engellilere Bakım Merkezi binasının deprem performans analizleri toplumsal katkı amacıyla gerçekleştirmektedir. Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu projede bölümümüzden 15 öğretim üyesi görev almaktadır.

 

Isparta Huzurevi Engellilere Bakım Merkezi Sosyal Sorumluluk Projesinden Fotoğraflar

 

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği ve Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği ile Gerçekleştirilen Dış Paydaş Görüşmesi

Tarih: 02.08.2023

Amaç: Deprem öncesi ve sonrası yapılacakların belirlenmesi

Alınan Karar: İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği ve Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği ile toplumsal katkı amacıyla ilimizi bekleyen deprem hakkında görüşme yapılarak protokol imzalama kararı alınmıştır. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Yapılan Dış Paydaş Görüşmesi

Tarih: 08.03.2023

Amaç: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Isparta çevresinde meydana gelebilecek deprem öncesi ve sonrası için önceden bölümümüz il birlikte hangi çalışmalar yapacağımız belirlenmesi.

Alınan Karar: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile toplumsal katkı amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Isparta ilinde meydana gelebilecek olası depremin etkileri üzerine görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Sonrası için Isparta Valiliği'nin talebi üzerine çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştay kararlarına göre, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Isparta için iyileştirmeler yapacaktır. İleride Valilik ile birlikte ortak hareket edilerek kararlar alınacaktır (Karar No: TK-230308-01) 

Depreme Dirençli Isparta Çalıştayı Değerlendirme Toplantısı

Tarih: 03/08/2023 

Amaç: Karar No: TK-230308-01 gerçekleştirilmesine yönelik; toplam 7 oturum halinde gerçekleştirilen Depreme Dirençli Isparta Çalıştayı ile Isparta Belediyesi, Üniversitelerimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi,  ilimizde yaşanabilecek yıkıcı bir deprem öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Alınan Kararlar: 

Çalıştay kapsamında düzenlene oturumlarda, Isparta İlinin Zemininin Sismolojik ve Jeolojik Yapısı, Zeminin Statik ve Dinamik Özellikleri; Temel Sistemleri ve Zemin İyileştirme Yöntemleri; İlimizdeki Mevcut Yapı Stokunun Bina Risk Tespitinin Yapılması Metodları, Riskli Binaları Güçlendirme Yöntemleri; İlimiz Genelinde Yapılan ve Yapılacak Olan Kentsel Dönüşüm Çalışmaları, Karşılaşılan Sorular ve Çözüm Önerileri;  Yeni İnşa Edilecek Yapılar İçin Proje, Uygulama ve Denetim Önerileri; Devam Eden Yapılarda Denetim Etkinliğinin Artırılması ve Uygulamadaki Eksiklikler; Yapılan Oturumların Genel Değerlendirmesi çalışmaları gerçekleştirilmiştir.  (Karar No: TK-2308240-1)

Katılımcılar;

Isparta İl ve İlçe Belediye Başkanları,

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü,

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü,

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, 

Mimar ve Mühendisler Odası Isparta Temsilcilikleri,

Kamu Kurum ve Kuruluşları,

Sivil Toplum Örgütleri


 

“Toplumsal Katkı Süreçlerinin Yönetimi” başlığının olgunluk düzeyi 2023 yılında yapılan toplantılarla 3 olarak belirlenmiştir.