22 Ekim 2018 Pazartesi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İşyeri Eğitimi Dosyası

20 Eylül 2018 Perşembe 17:15 tarihinde eklendi | 1433 defa okundu
(İnşaat Mühendisliği Bölümü günlük rapor ve haftalık plan formatında güncelleme yapılmıştır.)

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarılı İşyeri Eğitimi Dosyasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgili Öğrencilerimiz,

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda İşyeri Eğitimi’ne gideceksiniz.

Umarım bu yarıyıl size ve ilerideki hayatınıza bilgi, birikim, başarı ve tecrübe açısından ciddi anlamda katkılar sağlar.

Bu yarıyıl 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak olup 28 Aralık 2018 Cuma günü sona erecektir. Bu tarihler arasında Fakültemiz tarafından “İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları”na karşı kısa vadeli sigortalı olacaksınız. Herhangi bir iş kazası geçirmeniz durumunda (Allah Korusun) kaza tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde Fakülte’ye bildirmekle yükümlüsünüz.

İşyeri Eğitimi Dosyası’na Fakülte’nin (www.isparta.edu.tr) ve Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğü’nün (www.isparta.edu.tr/isyeri) anasayfasından ulaşabilirsiniz. İşyeri Eğitimi Dosyası’nı İşyeri Eğitimi Portalı’na her hafta yüklemekle yükümlüsünüz. Portala nasıl yükleme yapacağınız ile ilgili bilgi notu da İşyeri Eğitimi Dosyası’nda mevcuttur.

Tarafımızdan Firmalara gönderilecek olan İşyeri Eğitimi Evrakları (protokol, sözleşme, Öğrenci Gönderim Yazısı) önümüzdeki haftadan itibaren firmalara kargolanmaya başlanacaktır. Bu gecikme bizden kaynaklanmamaktadır. Bu gecikmenin sebeplerini (öğrencilerin evraklarını belirtilen tarihlerde getirmemesi vb.) İşyeri Eğitimi başvurusu ile ilgili yaptığımız bilgilendirme sunumunda sizlerle konuşmuştuk.

İşyeri Eğitimi firmanızı ekle-sil haftasına kadar Bölüm sorumlunuzun onayı takdirinde değiştirebilirsiniz. Ekle-sil haftasından sonra olağanüstü bir durum olmadıkça (firma iflası gibi) değiştiremezsiniz.

İşyeri Eğitimi’nde devam esas olup %80 devam zorunluluğu esastır.

PLANLAR VE RAPORLAR ÇIKTI ALINMAYACAK OLUP SİSTEMDEN DENETÇİ HOCANIZ TARAFINDAN KONTROL EDİLECEKTİR.

"İnşaat Mühendisliği Bölümü İçin:
Öğrenci, Günlük çalışma kayıtlarını içeren günlük raporları bir sonraki günün mesai bitimine kadar,
bir sonraki hafta yapılması planlanan işleri gösteren haftalık planları ise,
ilgili hafta başlamadan cumartesi günleri mesai bitimine kadar portala yüklemek zorundadır. "

İşyeri Eğitimi bitiminde Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğüne sadece firma tarafından verilecek kapalı zarf teslim edilecektir.

Herhangi bir dilek, şikâyet, sorun vb. için nesimdikmen@sdu.edu.tr eposta hesabımla iletişime geçebilirsiniz.

Başarılar dilerim.

M. Nesim DİKMEN

Fakülte-Sanayi Sekreteri

İŞYERİ EĞİTİMİ NEDİR?

İşyeri Eğitimi, örgün eğitim koşulları altında öğrenciye verilemeyen bilgi, beceri, deneyim, uygulama ve işyeri görgüsünün bir müfredat kapsamında, sanayi-okul-öğrenci işbirliği ile öğrencilerimize -yeni nesil mühendislere- kazandırılmasını amaçlayan bir proje, bir uygulamadır.